Felhívás társadalmi vállalkozások minősítésére

A Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója (TVMK) egyedülálló lehetőséget biztosít tagjainak és a tagság iránt érdeklődő vállalkozásoknak, hogy nemzetközi társadalmi vállalkozás minősítést szerezzenek

A Koalíciója egyik fontos rövidtávú célja, hogy a társadalmi vállalkozások számára Magyarországon is elérhetővé váljon egy minősítőrendszer, ami alapján az ilyen vállalkozások beazonosíthatóvá válnak. Ennek érdekében megállapodtunk egy globális szereplővel, a Social Enterprise World Forum-val az általuk működtetett (SEWF Verification)  rendszer hazai adaptálásáról. 

 A megállapodás értelmében egy próba együttműködés keretében történik meg a nemzetközi minősítőrendszer adaptációja. Ehhez a TVMK biztosít minimum 10 magyar társadalmi vállalkozót, akik vállalják, hogy augusztus-szeptemberben végigmennek a minősítési folyamaton: kitöltik az online kérdőívet, benyújtják a szükséges dokumentumokat, és szeptember végéig rendelkezésre állnak. Amennyiben megfelelnek a minősítési kritériumoknak, SEWF minősítést szereznek. A regisztráció és a kérdőív kitöltése nem igényel 1 óránál többet. Azoknak, akik igényelnek segítséget, szeretnénk felajánlani két workshop időpontot, illetve személyes konzultációs lehetőséget.  

A próba időszakban a minősítőrendszer csak angolul elérhető, szeptember 30-ig ingyenes. A TVMK szakemberei az SEWF munkatársaival közösen dolgoznak szeptember végéig az adaptáción. Amennyiben az adaptáció zárását követően a TVMK úgy látja, hogy a minősítőrendszert megfelel a céljainak, illetve az SEWF is szeretné tovább folytatni a közös munkát, akkor a minősítőrendszer magyarra fordítását követően tudunk további magyar társadalmi vállalkozásokat is minősíteni. 

Érdeklődéseteket kérjük, hogy ezen a linken elérhető jelentkezés kitöltésével jelezzétek legkésőbb augusztus 21-ig. A jelentkezés során a két workshop időpont közül is válaszhattok, illetve személyes konzultációs lehetőséget is kérhettek. A programról, illetve a minősítési rendszerről bővebben az alábbi dokumentum letöltésével lehet tájékozódni:

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődéseteket, és éltek ezzek a kivételes lehetőséggel.