Lezajlott a “Grow Your Potential” projektzáró esemény és szakmai konferencia

Közzététel dátuma:
2023.12.13.
Az Impact Hub vezetésével és a Társadalmi Vállalkozás Koalíció közreműködésével december 5-én lezajlott a “Grow Your Potential” projektzáró esemény és szakmai konferencia.
Az esemény egy platformként szolgált az Impact Hub Budapest – Valósítsd meg az ötleted! (Grow Youth Potential / GYP) program eredményeinek bemutatására mind a külföldi, mind a helyi szakértők számára. A program 20-30 év közötti NEET (Not in Education, Employment, or Training) fiatalok számára dolgozott ki tananyagot, amely különösen a vállalkozói és társadalmi vállalkozói tevékenység területét érinti. A program során 2023-ban átfogó képzés is zajlott a GYP programban konzorciumi tagként dolgozó szervezeteknél, így az Impact Hub-nál is.
A december 5-i zárórendezvényen a “Grow Your Potential” program hazai és nemzetközi eredményei kerültek megosztásra. Az osztrák Caritas “Mutfluencer” projekt bemutatását hallhatták a résztvevők, majd kerekasztal beszélgetés zajlott, amelyet a Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciójának alelnöke, Varga Éva moderált. A beszélgetés témája a NEET-fiatalokkal való munka kihívásai és lehetőségei voltak a társadalmi vállalkozói tevékenységgel összefüggésben. Végül a résztvevőket arra ösztönöztük, hogy vegyenek részt egy World Caféban azzal a céllal, hogy feltárják, hogyan lehet a NEET-fiatalokat vállalkozóként és társadalmi vállalkozóként bevonni.
A Growing Youth Potential projektet az Európai Unió támogatja az Erasmus+ program keretében.
Szakmai partner: Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciója