Elnökség

Elnökség

Hermann Veronika

Pozíció:
elnökségi tag

Hermann Vera, a Hatpöttyös Étterem alapítója és tulajdonosa, társadalmi vállalkozó. 2012-ben nyitotta meg aHatpöttyös  éttermet hosszú előkészítő munka és családi indíttatás alapján. Az étterem kialakításánál három alapfeladatot tűzött ki, melyek irányítják mindennapi tevékenységüket:

  1. Inkluzív Munkahely: Vera elkötelezett a megváltozott munkaképességű és értelmi sérült személyek foglalkoztatása iránt. Az étterem büszkén működik olyan csapatban, ahol minden egyes tag értékes részese a közösségnek.
  2. Friss és Környékbeli Alapanyagok: Az étterem konyhája kizárólag friss, környékbeli alapanyagokat használ fel, hogy modern, kímélő és elfelejtett hagyományos ételeket készítsen. A helyszínen és kitelepüléseiken egyaránt elérhetővé teszik ezt a minőséget, így támogatva a helyi gazdákat és kistermelőket.
  3. Speciális Szakképzés: Vera és csapata elkötelezett a gasztronómia területén folyó speciális szakképzés mellett. Részt vállalnak a tehetséges fiatalok képzésében, hozzájárulva ezzel a szakma és a közösség fejlődéséhez.

Hosszú, kemény és viszontagságos munkával sikerült elfogadtatni és megszerettetni az éttermet a fehérváriakkal. Vera személyes elhivatottsága nyomán hidat építettek az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők között. Egyértelműen bebizonyították, hogy az étteremben dolgozó megváltozott munkaképességű és sérült személyek nem csak egyenrangú tagjai a csapatnak, hanem gyakran jobb munkát végeznek, mint egészséges társaik.

Jakab Áron

Pozíció:
elnökségi tag

Jakab Áron társadalmi vállalkozó és fenntarthatósági üzleti tanácsadó

A hazai társadalmi vállalkozási ökoszisztéma egyik régi szereplője, aki 2006-ban mint designer találkozott először a társadalmi vállalkozás fogalmával, és kezdte el saját cégét, a FRUIT OF CARE-t felépíteni a NESsT támogatásával. A saját társadalmi vállalkozás elindítása és menedzselése gyakorlati tapasztalatot nyújtott, míg a 2015-ben a CEU Business School-on megszerzett MBA diplomája elméleti tudást adott számára, amit tanácsadói és támogatáspolitikai szerepköreiben is a társadalmi vállalkozások fejlődése érdekében alkalmazott. Az eddigi munkáját több hazai és nemzetközi szervezet is elismerte, többek között volt a Vodafone Főállású Angyala, a nemzetközi Ashoka szervezet Ashoka taggá, azaz a globális társadalmi innovátorok közösségébe választotta és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának a Design Management díját is megkapta.

A TVMK elnökségi tagjaként célkitűzése, hogy a társadalmi vállalkozások piaci lehetőségeit erősítse és hozzájáruljon a társadalmilag felelős üzleti szektor fejlődéséhez. Meggyőződése ugyanis, hogy a társadalmi vállalkozások fontos szerepet töltenek be, összekapcsolják az üzleti és civil szektort, ezzel pedig mintát is adnak, és egy fenntarthatóbb és igazságosabb gazdasági rendszer létrejöttéhez járulnak hozzá.

Károlyi Antal

Pozíció:
elnökségi tag

Antal társadalmi vállalkozó és korai fázisú befektető. A Magyar Üzleti Angyal Egyesület első elnöke volt. A Traction Tribe technológiai akcelerátor egyik alapítója. Érdekeltségei között van a járművek és környezetük közötti vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő Commsignia és a Publio szerzői kiadói portál is.

Cégvezetőként fókusza a SignCoders, hallássérült IT-szakembereket inkluzívan foglalkoztató társadalmi vállalkozás.

Meggyőződése, hogy a xxi. század kihívásainak megoldásában az innovatív társadalmi célú vállalkozásoknak fontos feladatuk van. A magyar vállalkozói közösségében hatalmas lehetőséget lát, a TVMK elnökségi tagság révén is aktív szerepet játszik a hatás fókuszú ökoszisztéma fejlesztésében.

Mészáros Andrea

Pozíció:
Elnök

Varga Éva

Pozíció:
Elnökhelyettes

Varga Éva független tanácsadó a társadalmi vállalkozás fejlesztés és a társadalmi befektetések területének szakértője, a TVMK egyik alapítója és alelnöke.

 

A társadalmi vállalkozás ökoszisztéma csaknem minden területén (képzés, finanszírozás, hatásmérés, szakpolitika) nagy tapasztalattal rendelkezik, és szorosan együttműködött már számos szereplővel Magyarországon és a globális szintéren is. Európai társadalmi vállalkozás pályázatok bírálójaként betekintést nyert több száz vállalkozási ötletbe és modellbe (Top 100 Women in Social Enterprise Award (2022), the European Social Innovation Competition (2021), és hat éven át tagja volt a hazai Civil Díj zsűrijének is.

 

Éva számos szakértői csoport tagjaként is aktív, tanácsadóként dolgozott több ország kormánya mellett, illetve a European Venture Philanthropy Association (EVPA), az OECD vagy az Európai Bizottság megbízásából. Szerzője több kiadványnak, köztük az EU által kiadott “Recipe Book for Social Finance” (2016 and 2019) kézikönyvnek.

 

Éva alelnöke a Euclid Networknek, az európai társadalmi vállalkozás ernyőszervezetek hálózatának.