Tagjaink

A Társadalmi Vállalkozások Magyarországi Koalíciójának tagjai tükrözik a hazai szektor sokszínűségét és összetartását.

Fedezd fel a tagjaink történetétés tevékenységét!

Tagjaink

AdniJóga

Az AdniJóga egy mentális és fizikai egészséggel foglalkozó társadalmi vállalkozás. Céljuk, hogy fenntartható módon juttassák el a jóga testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült felnőttekhez és gyerekekhez. Jótékonysági jógaóráik fenntarthatóságának érdekében céges együttműködés keretei között értékesítenek irodai jógaórákat és wellbeing programokat.

Alko-soft Nonprofit Bt.

Az Alko-soft Nonprofit Bt. célja az információ és a kommunikáció hozzáférhetőségének javítása a látássérültek számára, valamint az információhoz való szabad hozzáférés elősegítése Magyarországon. Személyre szabott szolgáltatásokat nyújtunk, segédeszközöket forgalmazunk, és fejlesztési projektekben veszünk részt a látássérültek számára, amelyeket hagyományos informatikai szolgáltatások nyújtásával finanszírozunk vállalati partnereink számára. Emellett támogatjuk a magyar kultúrát és irodalmat a HELMA kiadóval, amely kizárólag kortárs magyar szerzők, köztük kezdő írók műveit adja ki. Az MKMT mozgalmon keresztül a magyar szerzők mellett foglalunk állást, népszerűsítve munkásságukat országosan és nemzetközileg, miközben különböző programokon és versenyeken keresztül ösztönözzük az olvasást és az írást a gyermekek körében. További információ: www.alkosoft.hu, www.helma.hu és www.mkmt.hu oldalakon.

BeSweet

A BeSweet a szekszárdi Kék Madár Alapítvány munkatársai által megálmodott márka. Az alapítvány missziójának megfelelően a minőségi csokoládékat fogyatékkal élő emberek készítik hatalmas precizitással és odaadással.

Búzavirág Alapítvány

a Búzavirág Alapítvány lakóhelyet biztosít fogyatékkal élőknek, különösen látássérülteknek, akik család nélkül nőttek fel. Itt saját háztartást hozhatnak létre, családot alapíthatnak, és értelmes, kreatív munkát végezhetnek. Kézműves műhelyeken keresztül munkalehetőséget kínálnak a térségben élő fogyatékkal élő vagy csökkent munkaképességű személyek számára, minden egyes személynek a képességeinek megfelelő részmunkaidős állást találva. Egy hatékony búzamező közepén búzavirágként ismert munkatársaik együttműködnek, hogy hagyományos technikákkal egyedi kézműves termékeket, például szőnyegeket, kosarakat, kerámiákat és kőedényeket készítsenek. Tavasztól őszig fogyatékos mesterek által vezetett kézműves táborokat is szerveznek.

Filantrópia Adománybolt

A Filantrópia Adománybolt a 18 éves Profilantrop Egyesület társadalmi vállalkozása, amellyel a környékbeli lakók fogyasztási szükségleteinek kielégítése, fenntartható fogyasztási szokásainak támogatása mellett saját és szakmai partnerségünk öko-szociális projektjeit kívánjuk erősíteni. Az adományboltot 9 éve működtetjük, minden megpróbáltatás ellenére, s ez a legnagyobb eredményünk is egyben, a több tonna hulladék újrafelhasználása mellett.

FRUIT OF CARE

A FRUIT OF CARE az egyik legrégebben működő magyarországi társadalmi vállalkozás, amely cégajándékok forgalmazásával foglalkozik. A 2010-es alapítása óta többszáz hazai vállalat számára százezernél is több, hátrányos helyzetű kézműves által készített ajándékterméket értékesített. Az ajándékok forgalmazásával és az egyedi ajándékmegoldásokkal pedig a beszállítói által foglalkoztatott, különböző hátránnyal küzdő emberek gazdasági és társadalmi integrációjához járul hozzá. Ezt fejezi ki a FRUIT OF CARE szlogenje is, az ajándék, amivel kétszer adsz.

Hatpöttyös

A Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft. 2009-ben családi vállalkozásként indult el azzal a céllal, hogy értelmes és biztonságos munkakörülményeket biztosítsanak legkisebb gyermeküknek és hasonló sorsú fiatalok számára. Tizenhat alkalmazottal, akik közül tizenhárman fogyatékkal élnek, egy éttermet üzemeltetnek Székesfehérváron, ahol napi szinten kiváló menüt kínálnak és különböző rendezvényeknek adnak otthont. A konyhán friss ételeket készítenek, köztük hagyományos magyar ételeket, miközben a modern trendekkel is naprakészek maradnak. A Felelős Gasztronóhős hálózat tagjaként a környezettudatosságot helyben történő beszerzéssel és szezonális ételek felszolgálásával helyezik előtérbe. 2013 óta a Millennium Speciális Iskolában konyhai kisegítő képzést biztosítanak középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalok számára. Törekvéseiket 2019-ben az Esélyteremtési Díjjal, 2020-ban pedig az MTÜ Minőségi Díjjal ismerték el.

Ízlelő

Az Ízlelő csapata létrehozta 2007-ben Szekszárdon hazánk első olyan éttermét, ahol a vezetőket leszámítva minden munkatárs megváltozott munkaképességű, akadályozott. Céljuk, hogy a fogyatékos emberek ne reprezentatív funkciót töltsenek be, hanem valódi, értékteremtő munkát végezzenek, köszönhetően a munkaképességhez igazodó feladat- és munkakör kialakításnak. 2019 óta működik Budapesten a Hegyvidéki Ízlelő családbarát étterem.

Közösségi Szociális Szövetkezet

A Közösségi Szociális Szövetkezet (KöSzSz 2010-ben alakult) egy olyan társadalmi vállalkozás, amely az Pakk adománybolt működtetésével – állami támogatás nélkül, az állampolgárok adományozásával – önfenntartó modellben nyújt foglalkoztatást hátrányos helyzetű emberek számára. Nagyon olcsó vásárlási lehetőséget biztosít szegény embereknek, hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz az adományok újra használatba adásával, újra hasznosításának megszervezésével. Mindezt a szövetkezeti – demokratikus működés, szolidáris közösségi – elvek megvalósításával. Társadalmi hatásmérésünk azt mutatja, hogy minden adomány forinthoz 22 forint társadalmi hasznot tudunk hozzárendelni. Nemzetközi Társadalmi Vállalkozás minősítést szerzett a Közösségi Szociális Szövetkezet 2022-ben SEWF és 2024-ben People+Planet First minősítés formájában.

MAACRAFT – Szociális műhely

A MAACRAFT egy design – és egyben társadalmi vállalkozás, amely 2012-ben indult el a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhelyeként. Magas minőségű tárgyakat és delikátesz termékeket készítünk, miközben értelmi fogyatékossággal élő felnőttek ismerhetik meg a munka világát, örömét. Emellett a kertgondozás, kézműves technikák elsajátítása segít abban, hogy a kognitív és manuális képességeiket fejlesszék, valamint a vizuális kultúrára reflektáló ismereteket sajátíthatnak el a munkaterápiás foglalkozások keretében.

Mastiff Cargo Bike

A Mastiff Cargo Bike saját tervezésű és hazai sorozatgyártású teherkerékpár. Társadalmi vállalkozásunk Debrecenben, helyi beszállítók közreműködésével, magyar terméket állít elő. Magyarországon még újszerű, környezetbarát, fenntartható megoldásokat kínálunk a kisteherszállításban.

matyodesign

Tardon (BAZ megye) működő társadalmi vállalkozás több mint egy évtizede közel 45 hímzőt foglalkoztat, akik kézzel hímzett termékeket készítenek helyi műhelyükben. A hangsúlyt a gazdag matyó kultúra megőrzésére helyezik az eredeti matyó mintákon és az élénk színeken keresztül. Olyan elismeréseket gyűjtöttek be, mint a Horváth Anna-díj (2019) és a Pro Bono-díj a társadalmi vállalkozásért (2012), és 2022-ben a legsikeresebb női vezetőnek járó elismerést kapták. A megalakulásuk óta online jelenléttel rendelkező webshopjuk világszerte szállít, míg termékeik több mint 20 magyarországi kiskereskedelmi üzletet díszítenek. A matyodesign túra a tardi kultúrában való elmélyülést kínálja, turistáknak és helyieknek egyaránt.

Natur Prémium Szociális Szövetkezet

A Natur Premium Szociális Szövetkezet 2013-ban alakult. 2018 óta fő profilunk a natur, vegyszermentes, csak természetes alapanyagokat tartalmazó kézműves szappanok készítése. A Natur Premium szappanok kiemelkedő minőségű, prémium alapanyagokból készülnek. Kínálatunk az évek alatt folyamatosan bővült. Jelenleg 9 féle szappan, illetve 3 exkluzív ajándékcsomagunk közül választhatnak vásárlóink, mely bármely alkalomra tökéletes meglepetés lehet, valamint 2021 óta már eredeti, ghánai shea vajat is forgalmazunk. Mivel munkavállalóink nagy része hátrányos helyzetű, így társadalomtudatos terméket állítunk elő. 2020-ban elnyertük a “Mentes M” díjat, mely tanúsítás igazolja, hogy nem használunk mesterséges anyagokat.

NestingPlay

A NestingPlay elsősorban pedagógusokkal dolgozik azon, hogy egy – egy gyerekközösségben senki se maradhasson ki a játékból, a közös aktivitásból. Ennek érdekében gyakorlat orientált tréningeken tanítják meg, hogy hogyan kell bevonni a mindennapi tevékenységekbe azokat a gyerekeket, akik valamilyen oknál fogva eltérő fejlődésűek. Nem többet kérnek a tanároktól, hanem mást, egy szemléletváltást mutatnak nekik. Ezen kívül közösségekkel dolgoznak, ahol a játék a katalizátor.

Szimbiózis Alapítvány

A Szimbiózis Alapítvány olyan közösségi környezeti színtereket hoz létre, ahol a fogyatékos személyek teljes értékű és hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Különféle szociális, rehabilitációs és foglalkoztatási programjainkkal több mint 400 fő segítését végezzük Miskolcon és a térségben. Egyik legismertebb telephelyünk a Baráthegyi Majorság, mely egy öthektáros önfenntartó mini ökofaluként bő 100 fő számára biztosít értékteremtő életteret.

SZUNO

A SZUNO az Igazgyöngy Alapítvány kezdeményezése. Társadalmi vállalkozásuk gyermekeink, unokáink jövőjéért dolgozik. Azért, hogy a következő generációk számára a mélyszegénység már a múlté legyen. Hogy a közös értékteremtés, a mindennapi munkavégzés által nem csak az anyagi biztonság, de a továbbtanulás és munkahelyválasztás lehetősége is adott legyen számukra.

Tudatosan jó

A Tudatosan Jó egy helyen mutatja be az összes magyarországi, terméket előállító társadalmi vállalkozást. Elmeséli a vállalkozások történetét, sikereiket és nehézségeiket; inkluzivitással kapcsolatos híreket oszt meg, a hátrányos helyzetű munkavállalókat kompetens szerepkörben mutatja be. Az esélyegyenlőség iránt érdeklődő vásárlók közelebbről megismerhetik ezeket a vállalkozásokat, új szervezeteket fedezhetnek fel, és a webshopban elérhetik a teljes termékválasztékot.

Pártoló tagjaink

Nincs találat