A TVMK is részt vesz a WeBuySocial program-ban, amelynek célja a társadalmilag felelős közbeszerzés népszerűsítése

Közzététel dátuma:
2024.04.12.
Az @EuropeanCommission elindítja a #WeBuySocialEU-t: A társadalmilag felelős közbeszerzésre összpontosító uniós szintű kezdeményezést.
Projekt partnerként a TVMK is részt vesz ebben, így hamarosan további híreket is megosztunk Veletek.
🎯 Bevezetésként a kampányról :
A kampány elsődleges célja az, hogy az egész EU-ban növeljük a tudatosságot az SRPP (Socially Responsible Public Procurement = Társadalmi Felelős Közbeszerzés) előnyeiről a közbeszerzők körében. Ezáltal a Bizottság arra kívánja ösztönözni a nemzeti, regionális és helyi szintű ajánlatkérőket, hogy beépítsék a SRPP-t beszerzési politikájukba és gyakorlatukba. Emellett arra is törekszünk, hogy növeljük a társadalmi vállalkozások és a szociális gazdaság szereplőinek közbeszerzési piacokhoz való hozzáférési képességét.
🔍 Különös hangsúlyt fektetünk a következőkre: A projekt magában foglalja az SRPP-vel kapcsolatos képzések és figyelemfelkeltő rendezvények szervezését 12 uniós tagállamban. Ezek a rendezvények az egyes országok egyedi szükségleteinek és körülményeinek megfelelően zajlanak majd, törekedve arra, hogy áthidalják a megértésben és végrehajtásban mutatkozó hiányosságokat.
🤝 Miközben a társadalmilag felelős közbeszerzés egyre nagyobb teret nyer az EU-ban, a tudatosság szintje és a végrehajtási kapacitások nagymértékben eltérnek. Célunk, hogy személyre szabott képzésekkel, eseményekkel és átfogó kommunikációs kampánnyal elősegítsük az SRPP-elvek egységesebb megértését és elfogadását.
Hamarosan további hírekkel szolgálunk az SRPP-vel kapcsolatban, mivel küldetésünk az, hogy az Európai Unió közbeszerzési gyakorlatának egy kiemelt része legyen az SRPP! ✨